Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-08@23:49:24 GMT

علل ریزش سکه‌ای "مو" ؟

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۸۱۷۵۲

یک متخصص پوست و مو گفت: ریزش موی سکه‌ای یک بیماری خود ایمنی است. ناطقان: افشار رمضان‌پور، با اشاره به این‌که ریزش موی سکه‌ای سومین نوع شایع ریزش مو است، گفت: طبق آمار پزشکی احتمال ابتلای یک انسان در طول زندگی به ریزش مو سکه‌ای دو درصد است یا به عبارت دیگر از هر ۱۰۰ نفر ۲ نفر به این نوع ریزش مو مبتلا می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: محققان بر این باورند ریزش موی سکه‌ای یک بیماری خود ایمنی است، اما در آن سیستم ایمنی به جای استخوان‌ها و مفاصل به ریشه موها حمله می‌کند و در برخی موارد نیز افرادی که غدد تیروئیدی به خوبی کار نمی‌کنند و یا دیابتی هستند، در معرض این بیماری قرار دارند.
این متخصص پوست و مو گفت: این واکنش سیستم ایمنی در برابر موها موجب می‌شود تا مو از فاز رشد به یک فاز استراحت برود و ریزش پیدا کند. این ریزش مو می‌تواند به طریق و فرم‌های مختلف باشد. مثلا در ناحیه ریش، سبیل، ابرو و یا در بخش حاشیه سر به صورت نواری و یا به صورت سکه‌ای ایجاد شود.
وی خاطرنشان کرد: در این بیماری التهاب در ریشه موها و عمق پوست ایجاد می‌شود و معمولا قابل رویت نبوده و اکثر مبتلایان علائمی مانند خارش و قرمزی پوست را مشاهده نمی‌کنند. مردان، زنان و کودکان در هر سنی ممکن است گرفتار ریزش سکه‌ای مو شوند. در این بیماری ریزش به شکل دایره یا بیضی و طاسی کامل در یک یا چند منطقه از سر رخ می‌دهد. در بعضی از افراد ممکن است تمام قسمت‌های سر را درگیر کند.
رمضان‌پور خاطرنشان کرد: ریزش موی سکه‌ای ممکن است به طور ناگهانی یا طی چند روز و در هر منطقه‌ای از سر ایجاد شود. برخلاف سایر بیماری‌های خود ایمنی که به عضو مورد حمله صدمه غیر قابل ترمیم وارد می‌شود و چنانچه درمان به موقع انجام شود مجددا موها روییده خواهد شد.
وی در خصوص درمان این بیماری افزود: درمان پزشکی برای ریزش منطقه‌ای مو، استفاده موضعی از کرم‌های کورتیکو استروئیدی است، اگر شدت این بیماری زیاد بوده کرم‌ها کم اثرند و تزریق موضعی در مناطق طاس انجام می‌شود. این درمان برای اکثر افراد موثر است؛ به طوری که بعد از توقف ریزش موها و با گذشت چند هفته پزشک معمولا محلول‌های موضعی از قبیل ماینوکسیدیل ۲ درصد و غیره جهت کمک به رویش موها تجویز می‌کند.
این متخصص پوست و مو یادآور شد: افراد مبتلا به ریزش سکه‌ای ممکن است پس از درمان در سال‌های بعد مجددا درگیر این بیماری شوند. عواملی مانند استرس زیاد، تغذیه ناصحیح و قرار گرفتن در معرض آلودگی‌های شیمیایی می‌توانند موجب برگشت این بیماری شوند.
منبع: ایسنا برچسب ها: ریزش سکه ای مو ، واکنش سیستم ایمنی ، ریزش مو

منبع: ناطقان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۸۱۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند باید علمی برای حمام رفتن

بعضی از روزها احساس می کنید که حتما نیاز به دوش گرفتن دارید تا همه استرس تان از بین برود اما در بعضی از روزها حتی یک دقیقه هم دوست ندارید زمان بگذارید و حمام کنید. این که شما هر روز دوش گرفتن را نادیده بگیرید، گاهی اوقات برای پوست تان خوب و گاهی اوقات بد است.

شستن بیش از حد پوست، باعث خشکی آن می شود. پس باید سعی کنید که عادات مثبت را برای روتین حمام کردن خودتان در نظر بگیرید و به آن پایبند باشید که در این قسمت از بهداشت و سلامت به شما توضیح خواهیم داد که چند وقت یکبار دوش بگیرید.

اگر بخواهید از لحاظ نکات عنوان شده علمی، دفعات استحمام هفتگی خود را تنظیم کنید باید به چند مورد که در ادامه خواهید خواند، توجه کنید.

نوع پوست خود را بشناسید

به گزارش نمناک، اگر پوست چربی دارید، احتمالاً دوست دارید تند تند حمام کنید تا پوست تان مات شود اما معمولاً نتیجه نمی گیرید. مواد شیمیایی مضر داخل صابون پوست را به شدت خشک و زبر می کند و باعث می شود که غده های چربی به دلیل خشکی پوست تلاش بیشتری داشته باشند و چربی بیشتری تولید کنند و در نتیجه پوست شما چرب تر می شود.

اگر پوست حساس و خشک دارید، و از مشکلات پوستی مثل پسوریازیس رنج می برید، ممکن است دوش گرفتن التهابات را تحریک کند و باعث خارش شود. بعضی از متخصصان پوست پیشنهاد می کنند که دو یا سه بار در هفته دوش بگیرید تا از این وضعیت جلوگیری شود.

به موهای خود نگاهی بیندازید

اینکه صبح ها چشم باز می کنید و سریعاً به حمام می روید، ممکن است به شما احساس تمیزی بدهد اما اینکه هر روز به موهای خود شامپو بزنید شاید ظاهر موهای تان را به هم بریزد. اگر موهای فر دارید، شستن موها به اندازه یک بار در هفته کافی است. زیرا باید سعی کنید که رطوبت را داخل موها حفظ کنید اما اگر موهایتان چرب است، هفته ای سه بار استحمام نیاز خواهید داشت.

به برنامه ورزشی خود دقت کنید

اگر زیاد باشگاه می روید، احتمالا دوست دارید تند تند حمام کنید، البته که باید بیشتر دوش بگیرید. دوش گرفتن دقیقا بعد از باشگاه باعث می شود که ماهیچه های شما زودتر ریکاوری شود، از اکنه روی بدن جلوگیری شود و قدرت سیستم ایمنی بدنتان افزایش پیدا کند.

عادات دوش گرفتن خود را با فصل تنظیم کنید

هنگامی که در هوای داغ و گرم هستید، کاملاً طبیعی است که احساس می کنید خیلی زیاد عرق کرده اید و شاید دو بار در روز هم به دوش گرفتن نیاز پیدا کنید اما در هوای خنک تر کمتر عرق می کنید و در نتیجه کمتر نیاز به دوش گرفتن خواهید داشت. پوست در ماه های زمستان خشک و حساس می شود و دوش گرفتن در طول روز ممکن است خشکی آن را افزایش دهد.

چند نکته مهم

جدا از اینکه چقدر دوش می گیرید، نوع دوش گرفتن شما هم برای پوست و سلامت کلی تان موثر است:

دما را کاهش دهید. این که آب را بیش از حد داغ کنید، برای پوست تان مضر است و چربی مورد نیاز آن را از بین می برد و دچار حساسیت می کند. به دنبال پاک کننده های بدون رایحه باشید. رایحه های موجود در صابون شاید حس خوبی را ایجاد کند اما برای پوست آسیب رسان است. مدت زمان دوش گرفتن را کوتاه کنید. متخصصان پوست پیشنهاد می کنند که حداکثر 10 دقیقه دوش بگیرید و این زمان را بیشتر نکنید. صابون را فراموش کنید. مجبور نیستید هر روز به صورت و بدن خود صابون بزنید. می توانید فقط برای قسمت های حساس مثل زیر بغل و اندام خصوصی خود از صابون استفاده کنید. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • دمنوش‌هایی برای جلوگیری از ریزش مو
  • عوامل ابتلای افراد به بیماری لوپوس
  • نحوه جدا کردن حرفه ای پوست هندوانه (فیلم)
  • علت ابتلا به لوپوس چیست؟/ عوامل خطر ابتلا به بیماری
  • چند باید علمی برای حمام رفتن
  • ریزش سنگ در جاده چالوس
  • استفاده از آبرسان چگونه پوست را روشن می‌کند؟
  • بهترین روش های صافی و احیای مو در سال 2024
  • واکسیناسیون بیش از ۷۰ هزار راس دام علیه بیماری آبله در هفتکل
  • با پوست گردو، اسپیکر بلوتوث آر جی بی بسازید(فیلم)